10 kan ha projekt till påskhelgen

Semestern påsk är det perfekta tillfället att skjuta våren och trädgårdssäsongen igång. Även om vädret inte har hittills gett stora lovninger våren, så vi tummarna att påsken ger sol och milda temperaturer för Danmark. Här är 10 trädgårds projekt som du kan umgås med påskhelgen.

1:a Städa upp i trädgården

De semestrar påsk är idealiska för att få gjort trädgård för våren. Du kan sakta börja kläckas de första bräckliga ogräs. Du kan börja skära perenner ner och ta bort de vissna växter. Dock vara medveten om att vissa växter som hortensia och rosor inte bör beskäras under våren. Under hela hösten och vintern, löv, kvistar och fallande grenar sprids i trädgården, är nu en fin tid att ta bort dem från att be och från gräsmattan för att inte störa gräsklipparen.


2:a Så tomater

Om du inte redan har planterat tomater, så att du kan lätt nå det ännu. Att så tomater är en mysig inne projekt för kalla dagar, får vi förmodligen några vid påsk. Om du har hållit påsk brunch med ägg på menyn, kan du dra nytta så dina tomater i halverade äggskal, eller skal från kokt ägg. Detta gör att du komposter så krukor som lägger kalcium till växterna. Tomaterna ska sås i små krukor, vattnas och gjorde varm tills de gror. Då tomaterna stå så ljust som möjligt i ett utrymme som man inte mycket varmare än 18 grader. Tomaterna kan flyttas i ett växthus i början av maj, eller sätta ut i det fria i juni.


Om du lägger granris och annan vinterskydd i trädgårdsland för att skydda mot frost, kan du sakta börja att ta bort det nu. Men tänk om du har några mycket frostkänsliga växter. Frosten är inte riktigt över ännu.

& Nbsp;

4:e Töm komposten

Om du har framgång med kompostering ditt kök och trädgårdsavfall, så har du säkert en kompost bin fylld med läckra kompost nu. Påsken är en idealisk tid att tömma behållaren för reagerade kompost och trädgårdsavfall nytt få fyllas i. Om du inte verkligen att du lyckas med din kompost, så se om du kan få tag på någon av hönsgödsel eller hästgödsel som du kan lägga din kompost bin, då finns snabb tid på ett bra kompostering. Om du har en sluten behållare kan också bli nödvändigt att vattna det då och då att ha avfallet är inte bara torka ut snarare än kompostering. Du kan också köpa kompostmaskar på nätet och ibland på återvinning, sätter de igång en snabb kompostering.


5:e Fyll ytterligare mark

Nu när du har tömt din kompost bin, så du kan lika gärna köra komposten i din odlingslådor, köksträdgård eller perennrabatter. Komposten gör bra snål på marken och gör jorden från att bli utmattad av odlas. Om du inte gör kompost, kan du få det gratis på många återvinningscentraler runt om i landet. I odlingslådorna kan ground kollapsa gradvis, så det är en bra idé att fylla en liten extra jord eller kompost varje vår.

& Nbsp;

6:e Ställ in odlingslådor

De semestrar påsk är också ett bra tillfälle att sätta odlingslådor upp så att de är redo för marken är tillräckligt varmt för att starta sådd i. En av fördelarna med odlingslådor är att de förlänger säsongen, eftersom jorden i dem värms upp snabbare. Så om du vill ha en tidig start i trädgården så att du kan använda påsk för att dekorera trädgården med vackra och praktiska odlingslådor. Om du inte bygga din odlingslådor, måste du också vara medveten om att det kan finnas lite försprång på odlingslådor och jord, så att du kan boka redan, så du har de saker som du behöver när påsk börjar.


7:e Forspire potatis

Potatis är en oumbärlig del av köksträdgården. De är lätta att växa, vilket ger en hög avkastning, och sedan finns det förmodligen få saker som slår smaken av nyligen grävt potatis på en försommardag. Om du vill ha tidig potatis, så det är en bra idé att forspire dem. Detta gör du genom att ta din potatis och lägg dem i en bricka med en art i ett ljust, svalt rum. Snart börjar små gröna skott som kommer upp. Friska potatis groddar måste vara grön och stark, inte tunn och lätt. Om dina groddar är tunn och lätt, så du bör göra potatisen en plats där de får mer ljus och mindre värme. Bilden nedan visar en lila sort, därför grodden även lila.

grodd

& Nbsp;

8:e Gör sticklingar

Om du har krukväxter som doft eller pelargoner pelargoner som har råd att stå utanför på sommaren, kan du nu göra sticklingar. Skär en gren och ställ den i vattnet bildas rötterna. Sedan kan du plantera den i en kruka för sig själva.

& Nbsp;

9.Gør växthus klar

Om du är en av dem som har inte bara blivit av växterna i höst, är det dags att få tömmas och rengöras växthuset nu. Det är viktigt att tvätta växthuset på insidan, så alla mögelsporer eller andra från förra året inte infektera nya anläggningar i år. Om du har kapilærkasser måste påsar förändrats. Det är också nu växer väskor är alltid på erbjudandet, så att du kan dra nytta av att köpa dem nu och gör växthuset helt redo för växter. Det tar dig att glädjas åt i maj. Kanske du vill ha en ny look i växthuset, kan du till exempel hitta några bra kapilærkasseskjulere att försköna ditt växthus med. På land har stor kapilærkasseskjulere i zink.

Land Raised Bed Plus kapilærkasse döljer med lock i galvaniserat järn

& Nbsp;

10:e Gör något bra för fåglar

Det har varit en kall vinter och fåglarna har haft det svårt. Nu småfåglar att hitta holkar och redo att få kycklingar. För att hjälpa fåglarna lite, det är en bra idé att ge dem vatten och mat. En bra påsk projektet är att göra fett bollar för fåglar. Detta kan göras inomhus om vädret är tråkigt. Du gör bollar genom smältning antingen ister eller palmolja och blanda fågelfrö. Du kan sätta blandningen i halvkokosnötter, urholkade apelsiner eller några silikon formar du kan skala efteråt. Det är också viktigt att det finns vatten för fåglarna i trädgården så att de kan dricka och bada. En låg maträtt är perfekt för ändamålet.

Lämna en kommentar