April i trädgården

[Bildtext id=”attachment_970″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Garden Kalender”] < img class="full-size image-WP-970" style="border: 0pt none;" title="april i den trädgårds-" src="https://www.landgarden.se/media/April-i-haven.png" alt="" width="100" height="100"/> [/bildtext]

Det kommer att vara så mycket i trädgården i april, så det nästan omöjligt att räkna upp allt, men här är några av de viktiga saker:


 • Först av allt, det måste rensas väl, medan ogräset ännu inte har fått så bra grepp – det sparar en massa problem senare under säsongen. Särskilt snabb gräset är mycket lättare att få att befria jorden tidigt på våren än när det verkligen börjar växa.

 • rosor ska klippas väl tillbaka. Mina rosor i koloni först planterade förra året, så det verkar lite våldsamt att beskära redan, men för att få bra, tät rosenbuskar, är det viktigt att skära ner ordentligt varje år, så växterna filial ut från början. Alla döda grenar bör tas bort eftersom de är lätta mål för svampsjukdomar som kan sprida sig till hela anläggningen.

 • gräset ska klippas först. Det är en bra idé att välja klipparens högsta inställningen de första gånger tills gräset har varit riktigt fast grepp igen efter vintern. Jag har ny hand skjuter till jul och jag ser fram emot det live!

 • Jag är redan lite sent i forspire sommarblommor, men hoppas att det kan uppnås ännu. Bland annat jag frö till citron och appelsintagetes – de båda har fantastisk doft och färg och är också bra för att skrämma morot flyger iväg. När de är redo för det, är det en bra idé att plantera dem nära morötterna. Hade jag varit lite tidigt med grobarhet, skulle jag ha varit i färd med att bota sommarblommor för plantering sent i månaden. Nu är det nog vänta tills början av maj. I gengäld kan jag fuska lite med några sommarblommor från anläggningen centrum. Det är svårt att inte frestas när du ser de många vackra färger och former.

 • Det bör också förstärkas före groning av tomat, agurk- och olika chili växter, så att de är redo för plantering i växthuset i maj.

 • Årets utsädespotatis är redan föremål för groning. De bör sättas i marken sent i månaden. På den tiden måste det också tas lök. Jag har fått lök uppsättningar för både rödlök, schalottenlök och vitlök. Nästa år ska jag försöka forspire løgfrøene även, tror jag, men i år har det blivit enkelt alternativ med lök uppsättningar, redo att hugga ner i marken.

 • När jorden temperaturen når 10 grader, sådda rädisor, morötter, persilja rötter, palsternacka, spenat, sallat, grönkål och rödbeta. Det är en bra idé att så rädisor mellan morötter, persilja rötter och palsternacka. Jordnötter gror snabbt och kan därför användas för att markera raderna av rotfrukter som gror långsamt. Så man kan inte så lätt att gå för nära dem med hacka. Jordnötter sågs inte vara för nära mellan de andra frön. A rädisfrön för varje 6-8 cm är lämplig. Så ta rädisor är inte, men fungerar som sjuksköterska växter som skyddar andra växter medan de gror.

 • I odlingslådor är jordtemperatur snabbare i luften. Det gör det möjligt för så lite tidigare. Örter som gräslök och persilja är bland grödorna, jag såg i odlingslådor och krukor redan i april, men även morötter och många andra grönsaker, kommer jag att ge ett försprång i odlingslådorne.

 • Det måste också finnas sått ärter. Förra året gjorde jag själv ett trevligt par ærtestativer av armeringsjärn som snabbt rostiga, så att de kom att matcha mina odlingslådor med samma roströda yta. Det såg ut stora och var mycket bekvämt, så ærtestativerne måste ju återanvändas i flera år.

 • vinstockar i trädgården rum i lilla tilldelning drabbades av mögel förra året. Jag var tvungen att klippa vinstockar ner, så det är lite spännande på reglaget år igen. Under normala omständigheter sakta skulle börja blomma i april. Jag måste se vad som händer.

 • En kollega har lovat mig några krusbärsbuskar. De planterade också i april, vilket är en bra tid att plantera lövträd växter.

 • Först jag njuta av de många vackra tulpaner, som just nu är på väg ut ur marken. Jag gillar att blanda tulpaner i många olika färger i en bukett, men en av mina favoriter är en helt lila tulpan som ser nästan svart ut, precis innan det verkligen skjuts ut. Jag skulle säkert ha varit många fler tulpanlökar i trädgården under tiden. – Jag är alltid ute efter fina sorter att komplettera med

Slutligen våren!

Lämna en kommentar