Blomkrukor med vårblommor

Några fröpåsar och lite av din tid – mer måste vara att inte förvandla dina odlingslådor för färgglada blomlådor. Du bör räkna med att tillbringa totalt tre påsar till 2 m². Fröna kan sås direkt i ditt blomlådor när det frysning. Lättast är att blanda fröna och sedan strö dem över den odlingslådan. Placera ett tunt lager jord ovanpå och vik ytan lätt ihop.

ringblommor

Färger i planter

Det finns många blomfrön att välja mellan. En bra blandning i en blomlåda är krasse, ringblommor och klassiska blåklint. Den förstnämnda har ljusa röda, gula och orange blommor, ringblommor är också en gulaktig färg, medan spannmåls blommor ger en fin kontrast med sina vackra violetta blå färg.

Små långsträckta odlingslådor med tulpaner width= tulpaner är ett annat bra satsning för blommor för blomlåda

Var planter stå?


Blomkrukor kan appliceras direkt på jordytan, på gräs, grus eller terrassen. Ett antal blomlådor dekorera längs en trädgårdsgång, där blomsterkarsen kommer att sprida ut över kanten och vrid idyllisk över grus eller plattor.

[Bildtext id=”attachment_790″ align=”alignleft” width=”614″] Tropaeolum majus Flowers Cress kallas också platt smäller och land spring [/bildtext]

Ät dina blommor

De utvalda blommor är alla ätliga. Blommor Cress dofter och smaker av krasse. Marigold kronblad är bra i en sallad med sin vackra orange färg. Blåklint Kronbladen är bra på dessert och tårta.

blomlådor på terrassen

Lite kärleksfull vård

Lush blomning, som sträcker sig över flera månader, kräver att växterna mår bra och har tillgång till massor av vatten och näringsämnen. Ta del av din matjord och tillsätt lite granulerad lera, som hjälper till att behålla vatten. Granit grus ovanpå marken mellan blommorna också bidrar till att minska avdunstningen.

Lämna en kommentar