Burkar … eller lådor

Finns det ett alternativ till utomhuskrukor? Ja, det skulle då bara vara odlingslådor – dekorativa växtbehållare, placerade ensamma, i kluster eller staplas vertikalt.

krukor och odlingslådor pryda terrass

En sorglig terrassen genom stora och små burkar förvandlats till en grön oas. Du kan omge dig med doftande blommor och örter; ge skydd och humör. odlingslådor kan användas på samma sätt. Växt lådor kan ordnas i rader eller kluster, och du kan kombinera olika storlekar och former och få höjdskillnader genom att stapla flera odlingslådor ovanpå varandra. Både krukor och odlingslådor ser bra ut i en grupp med den största bak.

odlingslådor som krukor på terrassen

Växt lådor och burkar välkomna

En tråkig verandor är trevlig och mysig med växter i en välkommen kruka eller planter. Två odlingslådor planterade med sfärisk buxbom, placerade på vardera sidan av dörren, skickar den en välkomnande hälsning till dina gäster.

entré med odlingslådor

Växter i höjd med trellis

En ful väggen kan lätt döljas och gjorde en levande staket genom att sätta krukor eller växtlådor med höga växter i rad. Försök också odlingslådor med spaljéer där dekorativa klättrande växter från runner bönor till vandring rosor, spred sig snabbt i höjd.

upphöjda sängar med ampel

Växt Kummer och burkar med skulptureffekt

Som skulptur ger en stor burk i splendid isolation en fin effekt. Med odlingslådor kan på liknande sätt skapa fina topiary: tre-, fyra- och fem-sidig; en stor anläggning rutan längst ner och en mindre övervåningen; en liten triangel bredvid en högre kvadrat … bara fantasin gränser.

odlingslåda Margueritten

Med mark odlingslådor får krukor gjorda av metall – i tackjärn, som är en vacker rostig yta eller galvaniserat. odlingslådor av järn ruttnar och tål svåra frost. Genom att sätta en bottenplatta enligt den odlingslådan du bespara pad på terrassen, oavsett om den är gjord av kakel eller trä. Sätt hjul under bottenplattan, och du har en Land odlingslådors Store .

Lämna en kommentar