Bänksits

Bänksits

Bänkar och sittplatser i mahogny

Bänk i trädgården

Med snygga och praktiska blomlådor och matchande bänkset från Land Modern är det enkelt att dekorera och möblera din trädgård på ett stilrent och modernt sätt. Land Modern Mahognybänk är tillverkad av certifierad mahogny och passar perfekt ihop med Land Modern blomlådor. Lådorna tillverkade av 3 millimeter tjock cortenplåt eller höggalvaniserad Magnelisstål och den matchande bänken är anpassad efter lådornas form och storlek. Detta är en typ av trädgårdsmöbler som gör det lätt att kombinera rekreation med avstressande trädgårdsarbete, tack vare att designen bjuder in till kreativa lösningar på både odlings- och sittplatsproblem.

Cortenplåt och mahognyn

När lådorna och bänken har stått ute ett tag får den naturligt sin speciella och unika färg. Cortenplåten rostar och mahognyn patineras i grått om de inte behandlas med olja. Kombinationen av träet och den röda rostfärgen på lådorna blir otroligt vacker i en grön trädgård. En annan variant är att välja det höggalvaniserade Magnelisstålet och behandla mahognybänken med träolja, då förblir träet rött och kombinationen är minst lika snygg ihop som rostfärgen och det patinerade träet. Behandling med olja bevarar och förnyar nämligen träets ursprungliga färg och förlänger dess hållbarhet. Välj den variant som passar bäst i just din trädgård.

Privat och stadsmiljö

Bänkarna kan användas på många olika sätt, både i en privat trädgård och i en offentlig miljö. Eller varför inte på en innergård i stadsmiljö. Blomlådorna och bänkarna kan placeras så att de skapar olika rum i trädgården samtidigt som de fyller en viktigt funktion som utemöbler. I de olika rummen kan olika växter planteras för att till exempel göra skillnad på blomsterträdgård och köksträdgård.

Bänken består av lister som är 1,5 x 3 cm och är monterad med popnitar i aluminium. Hela bänken mäter 30 x 118 cm och den klickas enkelt på mellan två odlingslådor. Det hela bildar sedan en stabil och tålig konstruktion som håller att sitta på eller använda som avlastningsyta vid plantering och ogräsrensning.

Köksträdgården

Trädgårdsarbete kan vara slitsamt och tungt, men med Land Modern blomlådor behöver du inte böja dig lika långt för att rensa ogräs och ta hand om plantorna. Det är enkelt att dela upp köksträdgården och plantera olika växter som passar bra ihop tillsammans i en låda. I en låda kan plantorna stå tätare än vad de kan i marken och trädgården och odlingen blir därmed mer lättöverskådlig och lättare att ta hand om. Med en bänk som dessutom binder ihop odlingslådorna får du en naturlig sittplats varifrån en hel del trädgårdsarbete kan utföras. Om du arbetar hårt med att hålla trädgården i fint skick är det viktigt att ta pauser och beundra grönskan. Kom ihåg att ta en vila och njuta av trädgården också! En snygg bänk är en perfekt plats att ta sin kaffepaus eller helgfrukost på.

Inspiration

Land Modern Mahognybänk är mer än bara en trädgårdsbänk, det är också en vacker dekoration i trädgården som använder de kraftfulla blomlådorna som bänkben utan att göra märken i gräsmattan eller marken. Det är därför lätt att klippa gräs under bänkarna och runt de fyrkantiga lådorna. Få mer inspiration i den här artikeln Spännande uteplatser med Land Modern bänk.