Cactus fikon eller …

På vintern fick jag några taggiga grenar ges till oss. I all hast, stack jag ner dem i några krukor med kaktus på fönsterbrädan i vardagsrummet. De började genast sätta fina gröna knoppar, men innan rötterna ska få en bra tag i kaktus krukor, jag hade bättre få dem flyttat till sina egna krukor. Den andra natten jag fick äntligen dags.

För ändamålet hade jag köpt en påse med vanlig planteringsjord som är väl befruktas i förväg. När plantorna börjar förhoppningsvis verkligen ta tag i, de behöver mer gödsel. Jag har fått veta att du kan få speciella gödselblandningar för fikonträd. Jag måste undersöka vidare … Brunnsvatten måste givetvis också, men inte så mycket att grenarna ruttnar istället för gro.

Senare i vår taggiga grenar flyttade in i växthuset, och eftersom jag hoppas att få dem att trivas utanför på en varm plats i trädgården. Jag har planterat filialer i två burkar så att jag kan sätta dem på olika platser och hålla ett öga på var de växer bäst.

Mina tänder körs redan i vattnet vid tanken på att kunna plocka egna fikon i trädgården. Och fikonlöv kan inte bara användas för att dölja saker, de är också verkligen vacker i sig som dekoration. Men men men … nu kan du inte ska sälja kycklingarna innan de kläcks. Jag håller tummarna att taggiga grenar kommer rota i mina krukor!

fig träd

Lämna en kommentar