Förbered växthuset inför sommaren

Det milda vårvädret har värmt upp jorden och det är snart dags för alla våra tomater, gurkor och chilifrukter att flytta in i växthuset. Om du inte redan har förberett växthuset inför våren och om du, liksom oss, inte orkade fixa det under hösten, är det dags att komma igång med det nu.

Förbered växthuset inför våren

Smuts och gamla växter i växthuset kan infektera nya växter med olika växtsjukdomar. Därför är det på plats med en grundlig storstädning innan de nya växterna flyttar in.

Så här gör du växthuset redo inför säsongen

  1. Ta bort de gamla växterna om du inte redan har gjort det.
  2. Töm först växthuset helt och hållet. Tvätta sedan av det grundligt på insidan med vatten och en borste. Blanda eventuellt lite ättika i vattnet. Det hjälper till fånga upp smuts och damm och du slipper dessutom kalkstänk på fönstren.
  3. Tvätta noggrant av de gamla odlingslådorna med vatten och borste.
  4. Sätt nya påsar i odlingslådorna. Påsarna i bottnen av odlingslådorna som håller på vattnet ska bytas varje år eftersom det kan finnas smitta från växtsjukdomar i dem.

Odlingslådor i växthuset

Odlingslådor är praktiska. Med sådana i växthuset behöver du inte vattna så ofta. De kan återanvändas år efter år. Man ska bara lägga på en ny odlingssäck (den gamla kan du lägga i en rabatt i trädgården). Man behöver dessutom inte gräva i och luckra jorden som man måste göra vid odling direkt i marken. Men om det är något som odlingslådor inte är, då är det snygga.

De stora lådorna blir snabbt smutsiga och de ser inte bra ut i ett annars imponerande växthus. Därför har vi utvecklat några snygga och enkla skydd för odlingslådor som döljer de fula lådorna. Våra skydd för odlingslådor tillverkas av galvaniserat järn. De är extremt hållbara, enkla att rengöra från år till år och tål väder och vind.

Våra snygga skydd har anpassats i storlek enligt de mest populära odlingslådorna på marknaden – Pindstrup Maxikap och Pindstrup Djursland. Du kan också få våra skydd med hjulbas för att flytta runt dem som du vill. Det är särskilt praktiskt att kunna flytta runt på lådorna om du har en terrass eller altan. Om odlingslådorna ska stå på ett trädäck, kommer hjulen också att höja lådorna ovanför marken och låta vattnet att rinna av utan att ansamlas och skada underlaget.

Skydden till odlingslådor mycket enkla och snabba att montera. Sidorna monteras med ett klick utan användning av verktyg. Eventuella hjul monteras med en liten medföljande skruvnyckel.

Lämna en kommentar