Frön gror innan

[Bildtext id=”attachment_234″ align=”alignleft” width=”100″ caption=”Garden Projekt”] [/bildtext]

Otålig att komma igång med trädgårdssäsongen, har jag här i januari gått igenom min stash av utsäde och sorterat dem efter när de ska sås. Det visade sig vara värt med en rensning. Plötsligt en påse squashfrø upp att jag bara inte kunde hitta som squashene såddes i våras. Andra frön Jag hade helt glömt jag hade. Till exempel fröet för fältet sallad och kål, som borde ha sått i slutet av sommaren. Jag hoppas att fröna fortfarande kommer att gro i flera år.

Detta leder mig till den andra pris på frøsorteringen: förväntan. Nu är jag ännu mer otålig att få frön i marken och gräva igen!

Men inte minst kom den lilla clearing i frövalvet trevliga minnen. Minnen av förra årets solrosor, som jag noggrant har tagit frön, både i mitt eget trädgård och var annars har jag sett fina solrosor (jag skulle bättre att inte avslöja var – jag visades inte alltid bett om tillstånd …) . Påminner om besök i trädgården föräldrar och svärföräldrar, som hade tagit frön från bonde trädgårdar i Jylland. Påminner om basaren i Damaskus, där jag hittade en fin gul låda med frön till de karakteristiska små vita auberginer som plötsligt får den engelska termen ägg anläggningen för att ge mycket mer meningsfullt. Minnen av min lokala gröna hanterare undrar ansikte när jag frågade om koriander i fairy king size-väska på kryddan hyllan mon skulle gro om jag sådde dem (det skulle, visade det sig!).

Det bästa är att denna vinter förväntningar är för nästa vinter har minnen. Det måste vara en av mina ambitioner för att ha arbetat i flera år som jag kommer ihåg att ta frön och sticklingar av många fler av mina egna anläggningar, så att minnena kan leva på, bokstavligen, i många år!

utsäde sortering

Lämna en kommentar