Jaktsäsongen för sniglar

[Bildtext id=”attachment_234″ align=”alignleft” width=”100″ caption=”Garden Projekt”] projekt har de [/bildtext]

Då mördarsniglar gång intas trädgården – Bu! Den våta vårväder var de första sniglar ut på rampage – eller snarare trädgårdsgången och ett par av mina rabatter. I den varma julisol lyckades jag hålla befolkningen nere, men tyvärr augusti upprepade skyfall och allmänna mulet givna sniglar plågar förnyad styrka. Nu är det dags att agera för att förhindra detta problem från att bli lika stor eller större nästa år!

Mördarsnigel måste dö – men naturligtvis på ett humant sätt

Jag har läst att en snigel kan lägga cirka 400 ägg i en säsong. Detta innebär att det är viktigt att ta itu med dem, innan de kan lägga ägg. Jag brukar hugga dem med en spade och plocka upp dem efteråt. Du kan också plocka upp dem först och sedan döda dem genom att hälla kokande vatten över. I båda fallen dörren omedelbart och därför inte drabbas i onödan. Det är viktigt att inte låta de döda sniglar ligga på marken, eftersom de kan locka fler sniglar – sniglar äter som deras döda arter. De uppenbarligen inte i kompostbehållare, eftersom du så bara riskerar att sprida sniglar och ägg hela trädgården med komposten. Det bästa är att antingen gräva döda sniglar väl i marken eller montering av dem i en väska som rökning i container.

Det är också en bra idé att förstöra sniglar ägg om du kan hitta dem. Sniglar gillar att lägga sina ägg skyddas, till exempel under de röda pålar, många av oss har runt trädgården: högar av plattor, skivor eller andra som har kvar från säsongens trädgårdsprojekt eller som väntar på nya framtida projekt. Den typ av högar är ett bra ställe att börja jakten på snegleæg. Äggen är lätta och några millimeter i diameter – se bild nedan. Hittills har jag inte hittat några ägg här säsongen, men jag inte heller nås genom hela trädgården uppenbara snigel ägg gömmer sig ännu …

Säkring med sniglar stoppa

Med en helhjärtad insats nu kan jag förhoppningsvis undvika att trädgårds sniglar lager exploderar nästa år, men helt förstöra dem, jag kanske inte. Jag anser därför starkt att sätta sniglar stopp på min odlingslådor. Land odlingslådor gör sniglar kanter som bara passar på mina befintliga odlingslådor. Lösningen förutsätter dock att sniglarna inte redan har tagit odlingslådorne. Lyckligtvis har jag hittills inte funnit några sniglar i växtlådor. Jag håller tummarna! Och i vilket fall som helst, jag tror från början sniglar stopp och sniglar staket i mina nya trädgårds planer kommer. Allt går!

sniglar

PS. Jag kan inte stå flickan i röd kappa, så jag smög bilden av den odlingslådan med sniglar kanter, även om det inte från min egen trädgård …

Lämna en kommentar