jordgubbar sallad

[Bildtext id=”attachment_238″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Recept mm.”] recept mm. [/bildtext]

Sommar sallader är några av de bästa! Här är lite okonventionell sommarsallad, både i färg rikedom och smak spelar riktigt bra fram till trädgårds små nya potatis. Bilderna är sallad och potatis serveras med lätt blåst fläskfilé, men sallat går bra med andra vitt kött. Även om mest av allt består av frukt, är det inte söt och dessert-liknande, men frisk smak och krämig i konsistensen.

ca. 500 g färska jordgubbar utan topp, skuren i skivor eller halvor, beroende på storlek

2-3 krämig, mogen avokado skars i längsgående skivor

1-2 obehandlade apelsiner, skal snitt och rivna kött skärs i tunna klyftor

krydderpynt, till exempel, färsk koriander, vattenkrasse, eller som bilder krasse och kronblad av ringblommor

2 msk sherry ättika eller cider ättika

2 matskedar bra olja som olivolja

salt och nymalen peppar

möjligen. rostade mandelflingor

Ordna avokado skivor på en tallrik med jordgubbar skivor på toppen. Sprid köttet av den orange över salladen och garnera med örter och/eller ätbara blommor. Rör vinäger och olja för att bilda en dressing och krydda med strimlad apelsinskal, salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Strö några. något rostade mandelflarn så småningom. Sedan finns serveras!

jordgubbar sallad

Lämna en kommentar