Juni i trädgården

[Bildtext id=”attachment_230″ align=”alignleft” width=”100″] har kalendern Garden Kalender [/bildtext]

Det har varit sommar i trädgården och har tid att njuta av vårens insatser. Till exempel spretande i solen med något kallt att dricka och en god bok. Eller att dölja runt och njuta av allt på nära håll, samtidigt ta hand om en del av trädgårdsarbeten fortfarande väntar …


     
  • Huvuduppgiften för dessa varma dagar är naturligtvis vatten. Jag har successivt planterat en skog av tomat och chili växter i burkar, hinkar och växtlådor på gården, och de behöver vatten! Det gör ännu mer också gurka anläggningen och wasabiplante jag köpte och planteras ut. Och alla blommor i krukor, och spirande solrosor längs vetter västerut väggen på gården, och och och … Lyckligtvis kan man säga, kranvatten slangen satt ohjälpligt fastnat så tills vi får tag i en rörmokare, måste vi dra alla vatten i kannor, vi fyller i köket eller i duschen. Det är visserligen svårt, men när vi står åtminstone frestelsen att vattna allt i trädgården bara för säkerhets skull – och därmed bidra alltför mycket till utarmning av allas värdefulla vattenresurser. För att utnyttja vattnet så mycket som möjligt, vi vatten en morgon eller kväll, så att vattnet inte förångas i middagshettan innan växterna få glädje av det. Därför måste vi också har ställt in vatten butt up!

  •  
  • För närvarande är en annan nästan dagligen uppgift att bekämpa bladlöss på rosor. De har kastat sig girigt kring varandra om de många rosor i trädgården, och jag försöker med det jämförelsevis mild metod för att spraya med vatten och diskmedel. Vi har fått en tryckpump för ändamålet, men jag tycker ändå det blir lite tröttsamt med spray som bladlöss tydligen är ganska envis och ändå helt gett upp efter att ha haft gott om såpvatten ungefär fem gånger. Åtminstone vi lyckats hålla dem så mycket ner att de inte har lyckats att äta mycket lite löst, och flera av rosor är nu på väg att hoppa ut med fina blommor. Kanske jag ska försöka att köpa några bladlöss äter skalbaggar som kan hålla resten av bladlöss ner. Jag vet inte om de kommer att vara när du lägger ut dem i det fria. Jag måste fråga i anläggningen centrum.

  •  
  • Nu, för att hålla skadedjur är mördarsniglar också vaknat till dådet. Det torra vädret den senaste veckan hjälper verkligen för att hålla dem i schack, men regniga dagar som föregick det var tydligen tillräckligt för att en hel del ägg från förra året kläckts. Hittills har de inte har spridit sig över hela trädgården, men håll under en bonde rosor, ett kluster bleka snart blåklint och en stor kluster skörd anemoner. Jag samlar dem i så ofta jag kan och häll dem med kokande vatten. Och med tanke jag återigen huruvida de odlingslådor, vi måste ställa in i samband med den planerade omorganisationen av trädgården måste ha sneglekant . Det är bara inte läcker med sniglar i sallad säng!

  •  
  • Eftersom det är också dags att börja skjuta beskärning, inte bara på tomatplantor, men också på vinet under trädkronorna på terrassen. Förra året, är vinet nästan inga druvor, så jag tillbringade en hel del energi på att undersöka vad det kan bero. Jag fick reda på att en av de hårda beskärning kan vara en del av orsaken, så på vintern försökte jag med en juni i trädgården

Lämna en kommentar