Ny på bloggenNästa gång kommer det att finnas blogginlägg från en trädgård i norra Jylland. Jag är ny bloggare här på odlingslådor.dk och kommer att blogga här på sidan av små och stora saker i trädgården liv.

Mitt namn är Karina och bor som sagt i Nordjylland i huvudsak från östkusten. Min trädgård jag har haft i åtta år och hela den tiden har jag haft köksträdgård. Jag har både vanlig köksträdgård och odlingslådor, men växer bäst i odlingslådor eftersom jag tror att det är mest praktiskt. Trädgården är min passion – det är där jag finner frid och stress från arbetet. Det är också där jag hitta tid att experimentera och prova mig med frön och plantor.Jag har blivit kontaktad av Thule från odlingslådor.dk Jag kommer att blogga här på hemsidan. Det lät intressant, så jag sa ja. Jag har fått odlingslådor tillgängliga och i de följande styckena jag skriver om installationen av den upphöjda säng i grönsaksland.

Ställ in odlingslådor:

Jag har valt vilket höjde sängen jag ville växa i. De flesta växer i kvadrat be, men jag ville vara okonventionell och prova något helt annat. Så jag gick “jakt” för mer speciella odlingslåda bland odlingslådor.dk många olika produkter. Jag föll för stjärnan som en av odlingslådorna stater. Du sätta ihop även stjärnan för den storlek du vill ha på din fråga. Jag har gott om plats i köket avdelningen så jag valde stjärnan, som består av sex trerkanter en 120 x 120 x 120 cm. Jag har också valt en ytterligare sex kantmäts 80 cm på varje sida. Kanten 6 är i mitten av de 6 trianglar.

[Bildtext id=”attachment_185″ align=”aligncenter” width=”300″ bildtext=”odlingslåda är belägen där den bör vara”] [/bildtext]

F”ørst vi hittat en plats som var ganska nivå över. Det framgår mycket tydligt om inte under jord är planved just denna typ av odlingslåda som jag har valt. Därefter alla de olika delarna ställa upp och sätta ihop. En bra sak med odlingslåda är att det är lätt att “klicka” ihop utan verktyg. När allt var monterat höjdes bäddset där det ska stå. Nu är det dags att få mark i olika “rum” i sängen. Lyckligtvis har vi en liten lastbil vagnar framför att driva marken och det kan vara nästan självlastande delen av jorden på plats.

[Bildtext id=”attachment_186″ align=”aligncenter” width=”233″ bildtext=”Jorden lossas i sängar.”] [/bildtext]

Slutligen, hela jorden på plats och vi vatten nu hela sängen ordentligt. Dagen efter att jag vattnade åter bad och återfylls det med jord. Ibland marken väl sammanfaller och det är viktigt att sängen är helt fylld med jord från början.

odlingslåda är nu redo att sådd.

i nästa blogg skriver jag om sådd i odlingslåda.

& Nbsp;

Lämna en kommentar