Odlingsbänkar i min trädgård

Nu är äntligen mina första odlingsbänkar på plats i min trädgård. Som jag har längtat! Min gamla köksträdgård är betydligt förbättrad med en mer tydlig form samt en mer lättarbetad grönsaksodling. Det krävdes mycket jord för att fylla odlinglådorna och även en hel del hårt arbete. Tack vare mina snälla och hjälpsamma föräldrar gick det betydligt snabbare och det var samtidigt riktigt mysigt. I botten på mina odlingsbänkar la jag först jord som blandades upp med ett lager brunnen kogödsel på ungefär fem centimeter. Därefter fyllde vi upp med jord till kanten, trampade över den, fyllde på lite mer jord och sedan var det bara att kratta fint. Nu är även några odlingsbänkar fyllda med sådder av olika grönsaker och blommor.  Än så länge har jag sått morötter, svartrötter, ringblommor, rödbetor och sockerärter och mer ska det bli. Rabarber, sparris och smultron har jag flyttat med mig från den gamla köksträdgården. Jordgubbarna ‘Bounty’ byttes ut till två andra sorter, ‘Senga Sengana’ och ‘Polka’. I en av de kvadratiska odlingsbänkarna har jag planterat hösthallon av två sorter, ‘Autumn Bliss’ som är röd samt ‘Diane’ som är gul och faktiskt lite smakrikare. Hösthallon är fantastiskt tycker jag. Stora fina bär att njuta av utan mask och som man skörda ända tills första frosten.

Runt min köksträdgård vill jag rama in med staket av kastanj. Det är så otroligt vackert och skulle skapa en fin rumskänsla i trädgården. Kanske kan det även hindra en och annan boll från att landa där.

Lämna en kommentar