Odlingslådor i köksträdgården

En kund bara skickade mig en bild av hans köksträdgård. Vad frodiga och ordnad använda trädgården ser ut. Hustrun till huset, som var ansvarig för den kreativa utformningen av köksträdgården.

Hon uppgav att hon hade hittat det högra hörnet av trädgården till sina kryddväxter. Inte alltför långt borta från köket, så det var lätt och snabbt att plocka upp färska grönsaker till lunch eller middag. Även när det regnar och blåser det tar bara ett ögonblick att gräva en kruka full av potatis upp.

Byggandet av den nya köksträdgård startades av familjen bort gräset och jord från området. Gräset fick ligga i ett hörn av gräset vissnade, och landet användes vid botten av odlingslådorne. Man erhöll 2 stora påsar med matjord för att fylla upp med odlingslådorne. I övergångarna mellan odlingslådorna placerades Fibertex och sedan ett skikt av 10 cm stendamm. Detta togs förutsebar kök med ett minimum av underhåll.

Lady har byggt en symmetrisk köksträdgård med växthus i mitten. Framför växthuset en 60 x 360 cm. upp sängen. Framför denna en odlingslåda av 60 x 240 cm. flankerad av 2 odlingslådor av 120 x 240 cm. Extremt vid båda ändar 6 är anordnade på odlingslådor 120 x 240 cm. Totalt 12 odlingslådor ger familjen med färska grönsaker på våren, sommaren och långt in på hösten.

En odlingslåda av potatis, ett med porer, en sallad, ett med lök och så vidare. Fördelen med odlingslådor är att marken är varmare än den omgivande jorden. Detta gör att du kan starta tidigare och växter växer snabbare. Dessutom kan du så växterna närmare varandra när jorden är porös i en odlingslåda utan sammentrampede gångbanor mellan raderna.

Stora avlånga odlingslådor är vår bäst säljande produkt. De kan göras i den längd som passar in i trädgården. Fyra, sex eller åtta meter lång odlingslådor är inga problem! De kan ställas in i 20 minuter utan verktyg.

Lämna en kommentar