Pasta med spenat, ricotta och ansjovis

[Bildtext id=”attachment_238″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Recept mm.”] recept mm. [/bildtext]

När det gäller gröna grödor är spenat en av mina klara favoriter. Spenat smakar bra både nyplockad – helt färskt och skarpa – och ångas i varma rätter. Just här hemma består inspirerad av det italienska köket. Det tar inte mer än 20 minuter att göra – eller lite längre om du gör pasta själv …

För 2 personer:

En stor skål med färsk spenat, sköljdes noggrant, vattnet skakades av

2 matskedar olja

3-4 vitlöksklyfta, hackad

möjligen. några schalottenlök, finhackad

En tub av ricottaost

lite parmesanost, färskriven

muskot, färskriven

salt och peppar

1 små glas ansjovis, skuren i små bitar

1-2 matskedar kapris

300 gram av god pasta

Värm oljekälla i en stor, tung-baserade kastrull eller djup stekpanna. Tillsätt vitlök och möjligt. schalottenlök och rör om tills löken är klar, men inte bränns. Kom sedan spenaten. Rör runt lite, så att alla bladen bli varm. Lägg några. spenat lite i taget som löven faller ihop och det finns plats för fler.

Koka pastan medan i lättsaltat vatten.

När alla spenaten bladen kollapsade, och det mesta av vätskan har avdunstat från bladen, är det dags att få ricotta. Slå ihop med spenat och krydda med muskot, lite salt, peppar och parmesanost. Sätt slutligen inte för mycket salt i – när domstolen serveras med ansjovis och kapris, kan det lätt bli alltför salt.

Servera pasta med spenat ovanpå och strö med ansjovis och kapris. Avsluta med lite extra parmesan.

Tips: Inte bara spåra ricotta ost kan ersättas med lite grädde. Det gör rätt lite tyngre, men ändå smakar bra.

pasta med spenat

Lämna en kommentar

Spara och dela varukorg
Din varukorg kommer att sparas och du kommer att få en länk. Du, eller någon med länken kan använda den för att hämta din varukorg när som helst.
Back Spara och dela varukorg
Din varukorg kommer att sparas med produktbilder och information, och vagn summor. Sedan skicka den till dig själv eller en vän, med en länk för att hämta den när som helst.
Your cart email sent successfully :)