Permakultur i odlingslåda

Vi har precis avslutat en liten permakulturhave i två av våra planteringslådor . Det förtjänar ett inlägg här på bloggen.

Permakultur är ett av de begrepp som är mycket aktuella tillfället, och fenomenet sprider sig i de danska trädgårdar. Om du inte är uppdaterad om vad permakultur är, så läs med.

Permakultur är inte bara ett koncept, det är ett helt sätt att tänka och ett sätt att leva, men i det här inlägget har vi valt att bara förklara det från trädgården perspektiv. Om du är nyfiken på vad permakultur annars har kan du läsa mer om här .

I trädgården permakultur ihållande och hållbar kultur. Det är ett sätt att utforma sin trädgård där du härma naturen. I en permakulturhave har många perenna växter som odlas från varandra för att efterlikna naturens sätt att växa. Tanken är att göra en trädgård som ger hög avkastning, men utan mycket arbete. En permakultur trädgård bör till stor del ta hand om sig själva och ge en god avkastning på grödor.

5 Fördelar med fleråriga växter


   
 1. När du har planterat dem, hålla de kommer, det är därför energibesparing för trädgårdsmästaren.

 2.  
 3. Perennial Plants har ett etablerat rotsystem och därför starta sin tillväxt tidigare under året
 4.  

 5. Perenna växter har ofta en längre växtsäsong
 6.  

 7. perenna växter är ofta inte så mycket behov av bevattning, på grund av deras goda och djupa rotsystem.

 8.  

 9. Jord nytta av perenna växter, eftersom de lägger organiskt material i marken och eftersom marken inte störs av schaktning och odling som är vanligt i ettåriga växter.

& Nbsp;


Vilka växter ska du välja?


Det finns många växter att välja för sin Permakultur trädgård, så först kan du titta på vad du vill ha ut av det. Vi ville ha något att äta och något som lockar insekter, som vi uppskattar i trädgården. Och vi valde följande anläggningar:

& Nbsp;

Hosta

Det kanske inte alla vet om det, men Hosta är ätbara. Du kan äta späda skotten på våren. De är läcker och krispigt och de kan ätas både råa och tillagade. Dessutom hosta ett bra marktäckare växt som är bra att kväva ogräs. Utöver dessa användbara egenskaper är också Hosta en vacker växt.

& Nbsp;

bärbuskar

Bärbuskar kommer tillbaka år efter år och inte kräver stora trapphuset. Vi har valt att plantera vinbär eftersom det var något vi saknat i trädgården. Du kan plantera alla typer av bär eller frukt buskar, men måste givetvis ta hänsyn till hur stora de är och så vidare. Om du planterar dem i odlingslådor. Vi har valt ut några beskärs modeller med begränsad tillväxt.


Örter

Slutligen har vi valt några perenna örter. De lockar både goda insekter och kryddor upp maten. Vi har valt att plantera timjan, indisk mynta, prydnads salvia och häst mynta.

Det finns en myriad av andra bra, smakfullt och nyttoväxter kan plantera i permakulturhave, så det är bara att utforska och hitta de som passar in med dig.

Lämna en kommentar