Rabarber kaka med ingefära

[Bildtext id=”attachment_238″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Recept mm.”] recept mm. [/bildtext]

Jag älskar rabarber – inte bara på grund av en kombination av sötma och syrlighet är uppskattningar och färgen är bra, men också för att det är en av de första grödor i trädgården. Jag har redan samlat en stor bunt av rabarber och översatt dem till en rabarberpaj. Receptet jag fick för några år sedan av en vän. Det var första gången jag hörde talas om att kombinera rabarber och ingefära, men nu ser jag kombinationen överallt och det är inte utan anledning – de två kompletterar varandra utomordentligt väl. Här kommer:

3 tårta bottnar
100 g krossade macaroons

Mos:
750 g av rabarber
200 g socker
2 matskedar fint rivet ingefära

vaniljkräm:
4 pastell. äggulor
2 matskedar socker
2,5 ml vispgrädde
200 g grekisk yoghurt 10%

Ovetræk och garnering:
50 g mjölkchoklad bra
0,5 ml vispgrädde
En tesked smör
citronmeliss

Att koka mossen rabarber, socker och ingefära på låg värme, täckt, för cirka 1/2 timme.
Till krämen vispad ägg och socker skummande är grädden vispad både stel och försiktigt vänds tillsammans med yoghurt.
För beläggningen hackade och smält choklad med grädde och smör på låg värme.
Det hela summeras: nedre halvan av mossen, hälften av makron, hälften av grädden, botten igen, mossa, macaroons, grädde, botten – och sedan beläggning.

Velbekom!

innan rabarberpaj

Lämna en kommentar

Spara och dela varukorg
Din varukorg kommer att sparas och du kommer att få en länk. Du, eller någon med länken kan använda den för att hämta din varukorg när som helst.
Back Spara och dela varukorg
Din varukorg kommer att sparas med produktbilder och information, och vagn summor. Sedan skicka den till dig själv eller en vän, med en länk för att hämta den när som helst.
Your cart email sent successfully :)