[Bildtext id=”attachment_238″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Recept mm.”] [/bildtext]
Jag älskar rabarber – inte bara på grund av en kombination av sötma och syrlighet är uppskattningar och färgen är bra, men också för att det är en av de första grödor i trädgården. Jag har redan samlat en stor bunt av rabarber och översatt dem till en rabarberpaj. Receptet jag fick för några år sedan av en vän. Det var första gången jag hörde talas om att kombinera rabarber och ingefära, men nu ser jag kombinationen överallt och det är inte utan anledning – de två kompletterar varandra utomordentligt väl. Här kommer:
3 tårta bottnar
100 g krossade macaroons
Mos:
750 g av rabarber
200 g socker
2 matskedar fint rivet ingefära
vaniljkräm:
4 pastell. äggulor
2 matskedar socker
2,5 ml vispgrädde
200 g grekisk yoghurt 10%
Ovetræk och garnering:
50 g mjölkchoklad bra
0,5 ml vispgrädde
En tesked smör
citronmeliss
Att koka mossen rabarber, socker och ingefära på låg värme, täckt, för cirka 1/2 timme.
Till krämen vispad ägg och socker skummande är grädden vispad både stel och försiktigt vänds tillsammans med yoghurt.
För beläggningen hackade och smält choklad med grädde och smör på låg värme.
Det hela summeras: nedre halvan av mossen, hälften av makron, hälften av grädden, botten igen, mossa, macaroons, grädde, botten – och sedan beläggning.
Velbekom!