Sådd tid i köksträdgården – det är inte för sent!

Hösten är över oss och de flesta grödor i köksträdgården är på väg att skördas. Men det är inte för sent att så nytt, så att du kan njuta av köksträdgården – även i mörker tid. Sådd av höstgrödor!

[Bildtext id=”attachment_759″ align=”aligncenter” width=”768″] sådd i september, sugga vi spenat och majs sallad i köksträdgården barnen var där när vi sådde spenat och majs sallad under den vackra blå himmel september [/caption]

Förra helgen var vi i trädgården med barnen i det vackra September vädret. Vi rensat odlingslådorna de sista morötterna och vissna resterna av årets bönor. Istället sådde vi spenat och majs sallad, som båda kan sås på hösten. Hälften av fröna vi har sparat till nästa helg, så att vi kan utöka skörden av färska grönsaker över tiden.

[Bildtext id=”attachment_763″ align=”aligncenter” width=”988″] sådd tid i köksträdgården. odlingslådorna sett från ovan. Vi odlar grönsak i lång “stegad” odlingslådor längs stängslet. Vi höstsådda grödor i de övre “steg”, som enklast kan fånga hösten sneda strålar från solen. [/Caption]

sådd på hösten – skördetid när du behöver mest för färska grönsaker

Spenat groddar vanligen inom 1-2 veckor, men sår dig i oktober frön kan också övervintra och gror tidigt på våren. Vårsalaten är lite längre tid att gro, och sådd i september-oktober frön vanligtvis övervintra. I gengäld kan du odla och skörda mâchesallat i växthuset under hela året, så den andra halvan av vårsalatfrøene vi kommer att försöka att så i växthuset.

Vi väntar otåligt för att se de första groddar kikar ut! Och ser fram emot färska grönsaker under de kalla månaderna.

Lämna en kommentar