Vad är vi med terrass?

Terrassen är en härlig plats, som utgör ramarna för bra timmar i naturen – särskilt under sommarmånaderna, men också vid andra tider på året. Terrassen har blivit allt viktigare när vi nu drar en hel del av våra funktioner som utomhus kök och udespa utanför.

Terrassen kan vara en intim, nästan som innergård, slutna rum. Det har golv och väggar, även i taket, om omständigheterna bjuda den. Det kan bläddra i överflöd av blommor och örter i rabatterna, vinstockar upp väggen och staket eller ett träd i mitten av rummet.

Du kan nu ladda ner din trädgård av grönsaker och örter på terrassen och lägg dem i odlingslådor. Således får du dem närmare till köket och lukten av örter kommer att fånga näsan under sin vistelse på terrassen. Föreställ dig att intill matbordet du har odlingslådor med dill, persilja och gräslök, redo att användas som de gröna strössel. Eller timjan och lavendel skickar härliga dofter ut uteplats. Du kan också skapa skydd på terrassen genom att fråga odlingslådorna ovanpå varandra, det ger en härlig varm och intim atmosfär.

Land odlingslådor har utvecklat bottenplattor i svart plast till sina odlingslådor för användning på terrassen.

plastplatta för odlingslåda
Plattorna är tillgängliga i olika storlekar med 6 knoppar till trädäck för cirkulation av luft mellan plattan och träet. Detta undviker röta. Utan dubbar för att skydda brickorna. Land odlingslådor på terrassen erbjuder en myriad av möjligheter att forma det gröna området bara för din egen personliga smak. En vinkelbed i hörnet, en lång bädd vid väggen eller en växt tornet i mitten av terrassen.

Den stora fördelen med dessa växtlådor är att de, till skillnad från andra boxar kan staplas ovanpå varandra. Därför är de också perfekt för små terrasser eller balkonger där det finns oceaner av utrymme. Du börjar med den stora modellen i botten och sedan lägga mindre storlekar på övervåningen tills du har en anläggning pyramid med små utrymmen. Samma storlek kan också ställas in ovanpå varandra på olika höjder.

växt pyramid

Lämna en kommentar