Vad kan odlas i krukor och krukor?

I princip kan du odla samma växter i baljor och krukor som i en vanlig plantskola säng, men vissa är bättre lämpade än andra. Som regel, gör växternas rötter inte vara alltför känslig när det gäller uttorkning och trånga förhållanden, men annars finns det mycket stora möjligheter:

perenna växter i baljor och krukor

Det finns mycket att välja bland perenner. De kunde bara frodas i en ganska ung ålder. Exempel på bra krukväxter av långlivade slag rosor, hortensia, fjäril buskar, buxbom, idegran, lavendel och hibiskus. De kan alla hålla stå utanför hela året, om det är nära huset varmt väggar och skyddas från vinternederbörd.

hög odlingslåda med buskbom

Känsliga växter i flyttbara behållare

Burkar och mobila plantageägare är också lämpliga för buskar och knölar, som måste tas i frostfritt rum på vintern. Det kan vara fuchsia, ängel trumpeter, dahlia, gladiolus, knoldbegonier, fikon, oliv, citrus och olivträd. I en mobil med hjul kan lätt rullas in en lämplig vinterutrymme.

odlingslådor på hjul

perenner i blomlådor och krukor

Lämpliga perenner i krukor och växtbehållare är särskilt hosta, cranes, lupin, Alumroot, gräs, kattmynta, staudesalvier, daggkåpa, pioner, sjönk än sura, slåss bräcka och så vidare. Om de kan skära ned efter blomningen och blomstra sedan igen, lycka gjord.

pion i plantekumme

Träd i växtlådor

Små träd vide, ærtetræer, rosor, japansk lönn och körsbär lagerblad är också bra att plantera i krukor och krukor.

ny standard vintergrön buske i odlingslåda

Krukor och planteringslådor som urtebed

Slutligen kan du kasta dig in i odla liten örtagård i krukor och odlare. Jordgubbar, sallad, persilja och örter alla passar perfekt för ändamålet.

en pyramid av växter upp sängen är perfekt för att dölja

Lämna en kommentar