Varför LandGarden.se

Vi tror att gröna omgivningar gör oss lyckliga och ger oss en bättre livskvalitet! Det är därför vi brinner för att göra det lätt för alla att göra omgivningen lite grönare … och mycket vackrare.

Det är bra för både kropp och själ att passa och njuta av vackra, gröna omgivningar. Oavsett om det gröna är en stor trädgård eller bara några blommor och örter i balkonglådan, ger det mycket njutning och goda upplevelser för alla sinnen.

På Land gör vi växtlådor som innehåller allt grönt vi älskar. Växtlådor, som kan användas var som helst och kan anpassas exakt var du vill njuta av de gröna och vackra omgivningarna.

Tanken bakom Land

LandGarden.se är ett svenskt underavsnitt av det danska familjeföretaget Land Højbede ApS. Tanken bakom Land uppstod på en sommardag när Thule Jessen gick i hans trädgård och undrade hur han kunde göra vackra odlingslådor för att hålla koll på örterna. “Några av våra vänner hade beställt en smed att svetsa odlingslådor i järn till trädgården, men jag tänkte att det måste kunde göras enklare!” Thule sökte en lösning som var både dekorativ, enkel och flexibel att arbeta med.

Lösningen var enkel: Sidor av olika längder, som enkelt koblas ihop till vackra växtlådor i många storlekar och former.

Land hade sin debut på designmässan Formland år 2003. Här tilldelats Land Classic odlinsglådor Formlandpriset för idé och design. Sedan dess har produkterna utvecklats, många tillbehör och nya kombinationsmöjligheter har kommit, och förutom de klassiska odlingslådorna har Land också en Land Modern-kollektion och olika produkter för växthus och terrasser. Växtlådorna kan användas privat och offentligt, och du kan t.ex. träffa dem på Tivoli i Köpenhamn.

Närhet och hållbarhet som nyckelvärden

På Land satsar vi på att leverera produkter som vi kan stå för. Alla våra växtlådor och krukor tillverkas i Danmark. Det garanterar hög kvalitet och hållbar produktion – med goda arbetsförhållanden, trovärdig miljökontroll och kort transport. Vi använder uteslutande europeiskt producerat återvinningsbart stål och trä från hållbara källor, och förpackningen är tillverkad av 100% biologiskt nedbrytbart wellpapp med växtbaserat lim och bläck. Faktum är att du säkert kan riva förpackningen i bitar och använda den för att fylla botten av växtlådan.

Land är alls ett företag fokuserat på närhet. Thule startade verksamheten på en privat adress i ett slutet mejeri utanför en liten stad i Jylland, Danmark. År 2015 flyttade han företaget från Jylland till Köpenhamn. Thule och hans fru Marie ville komma närmare sina barn, som hade flyttat till huvudstaden. Sonen Søren blev en del av företaget och bidrar allt från informationsteknik och webbdesign till utveckling av nya produkter. Sörens fru Anne jobbar också i företaget och ansvarar för kommunikation. Thule står fortfarande bakom roten, och Marie står bland annat för att packa alla skruvar och bultar som kommer med växtlådorna. Hela familjen är inblandad på ett eller annat sätt.