Vinbeskæring för nybörjare

[Bildtext id=”attachment_234″ align=”alignleft” width=”100″] projekt har de Garden Projects [/bildtext]

Så passerade semester – och därmed den perfekta tiden för beskärning av vin. Runt juletid är saftspänningen i vinstockar mycket låga, för att undvika att prunings “gråt” efter beskärning. Min far tror grödan måste uppfyllas den första dagen av jul på. 12. Jag satt julfesten, så jag måste erkänna att det var inte förrän den tredje dagen av julen. Men nu är det gjort!

Jag tillsammans med min nya hem övertas två stora, gamla vinstockar, som sprider under tak på en altan. I somras, sköt de en hel del långa grenar med fina gröna blad, men de har knappast slitna druvor. En vän som är en botanist, tror att de har beskurna för hårt i vintras. Det måste finnas någon stubb baksidan av förra årets ved, när du beskär, säger hon. Skotten från stubbar, blir blommor och druvor nästa år.

Åh nej, min far och flera andra sagt. Ett gammalt vin som inte borde växa sig större, bara klippa tillbaka till huvudstammen, och då är det förmodligen skjuta livlig och bära massor av druvor. Problemet med de mycket få druvorna är förmodligen snarare bristen på vatten och gödning i början av sommaren och kanske den kalla vintern förra året.

Hmm …

Med sådana motstridiga rapporter har jag var tvungen att söka mer information på nätet. Jag hittade en grundlig artikel om beskræring vin trädgård portal UdeDanmark som förklarar de olika meddelanden och löser tvisten. Enligt artikeln varierar från sort till sort, hur hårt ett vin gröda. Vissa vinstockar kan skäras nästan i bagageutrymmet, som en eller två knoppar på en klippt stöta – även kallad en sporre – kommer typiskt att vara tillräckligt för att få vinbærende skott. Å andra är de inre knoppar karga, och man bör därför ta upp till åtta knoppar luta sig tillbaka på varje påbörjad.

Jag valde en medelväg och försökte mig att lämna 3-4 knoppar på varje påbörjad. Kommer jag har fortfarande inga druvor, måste jag försöka att lämna ännu längre stubb nästa år. Kommer jag vända många druvor, även från de djupaste knoppar, jag beskära lite hårdare nästa vinter, vilket ger mer kraft till varje druvklase.

Avståndet mellan stubbar är ett annat område där jag måste prova mig lite. Jag har lämnat 5-7 per stubbar. meter av den bärande huvudramen. De andra grenar av sommaren jag avskuren nära stammen. Detta förhindrar Jag hoppas att vinet sprider för mycket. Samtidigt, hopp skjuta några nya kontor ut hela vägen från huvudstammen – kallad vanskud. De kommer inte att bära druvor nästa år, men kan användas stubbar när jag beskära igen nästa vinter. Alltså, jag undvika alltför många knotiga utväxter med stubb på stubbar på stubbar …

Jag håller tummarna att jag har träffat en nivå av beskärning, vilket ger druvor. Så jag måste optimera grödan under de närmaste åren som jag lär mina vinstockar bättre att veta. Dessutom, naturligtvis jag kommer ihåg att gödsla och vatten till höger och rensa regelbundet under sommaren, så växterna inte använda all krut att sätta lövverk. Förhoppningsvis finns det massor av saftiga druvor i butiken …

Vine sticklingar

Lämna en kommentar