Vinter i trädgården

[Bildtext id=”attachment_1182″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Garden Kalender”] december det Garden [/caption ]

Det är vitt och kallt ute! Och det finns även fortfarande halv månad till Candlemas. Vädret är inte att vara i trädgården, utan att sitta inne och titta ut och göra upp planer …


  • En hel serie av trädgården planer är på gång. Ty jag har fått uttrycka mig i nya betesmarker. Vi har flyttat, och bakgården har ersatts av två små bitar innergård och en liten trädgården, där jag kan verkligen få röra runt och få sina händer smutsiga. Det finns en grund för en hel del projekt. Mer om det under vintern och våren!

  • En av höstens planer var som den första för att ha planterat en bok häck bredvid vägen. Det drog ut, men i november innan kylan verkligen tog tag, äntligen lyckats få ett bra utbud av bok växter i marken. Nu har vi bara att vänta och se om alla växter kommer våren. Det finns inget vackrare och upplyftande på en vårdag än nyudsprungen bok gren!

  • En sak är att planera hur trädgårds byggas. Något annat är vad som måste sås och planteras i dem. Jag har den första frøkatalog per post, så också den typ av planer är det dags för. Den svåraste delen är att inte köpa allt. Kanske borde jag börja med att göra en önskelista och sedan tvinga mig att skära ner till hälften. Annars finns det inte tillräckligt med utrymme i sängar.

  • Ett fåtal liten avstickare ut i kylan kommer, tror jag inte ignorera. Fåglar som inte kan ta ut Inuti finns ett varmt rum, åtminstone inte svälta. Jag behöver en riktig fulgebræt, men mindre kommer att göra det. Bird Balls är lätt att hantera, och jag har gjort min egen mix av fett, fågelfrö och havregryn att komplettera med. recept här
  • En holk för tätting jag köpte. Det bör hängas upp på våren, när fåglarna kommer att behöva det. Jag behöver bara hitta rätt ställe.

  • En av de bästa i den nya trädgården har två stora vinstockar som sprider sig under trädkronorna på en altan. De måste beskurna när saftspänningen är som lägst. Det är att min far exakt juldagen. Och det är mycket tur för detta år ihop hela familjen med oss ​​till jul, och sedan min far lämplig hjälp med beskärning. Han är lite mer erfaren odlare än mig.

  • Before Christmas, jag nog också en promenad ut i kylan av filialer och en annan till en liten jul dekoration. Jag brukar inte till jul så mycket, men nu när hela familjen kommer att besöka … Jag har bland annat titta på några mycket fina rosenknoppar som inte når vissna under hösten, och därför nu varit frystorkat i kylan. Jag räknar också med att gå lite på jakt i grannskapet. Grannarna fabriker måste givetvis jag låt stå – eller åtminstone fråga först. Men det vilda staket längs gång- och cykelvägar kan väl klara av att förlora en filial eller två för mina juldekorationer.

  • Tidigare år hade koloniala trädgård bara lite gran upp sitt liv för att bli en julgran i en-rumslägenhet. I år i vårt nya hem, det finns mer utrymme för en julgran, men det finns inga uppenbara kandidater i trädgården. Det är i sin tur på min fars liten julgran fält, så mina föräldrar ta trädet bak i bilen. Med andra ord kommer jag inte vänta någon stor julklapp. – Det finns inget utrymme för

Kort sagt, trädgården mest haft inomhus på vintern – antingen genom att titta ut på fåglar och frostbitna växter inom eller genom att plocka upp dem inuti. Det är nu också mysigt!

Holly

Lämna en kommentar