Vintern är dags att drömma om en ny trädgård

Winter inte havetid. Vem vill tillbringa tid i en trädgård när träden är kala, är temperaturen vid frysning eller blåsigt och regnar? Så det är en bättre känsla för att hämta ved till kaminen, står i köket och göra en soppa eller planerar sommarlovet.

Garden Arkitekt Anne Marie Skjødt som innehar Havearkitekten.dk i Rungsted, säger att vintern är en upptagen och bra period. Bra – eftersom kunden inte kommer i sista minuten med en önskan om en ny trädgård. En växande missnöje med den nuvarande trädgården under sommaren gick upp för det nu måste ha en ny trädgård redo för den kommande våren.

Många olika typer av trädgårdar.
Som landskapsarkitekt kommer Anne Marie Skjødt ut till många olika typer av trädgårdar sådana. små gårdar, som måste vara vackra utomhus utrymme som är en förlängning av huset och måste finnas snyggt år. Terrasserade trädgårdarna för att tillgodose olika element i ett litet utrymme, som kan ge spännande och attraktiva lösningar – helt som ett pussel, där allt måste gå upp. Villa Gardens med mycket utrymme för stora uteplats områden, lek, grönsaksodlingar, bärbuskar, mysiga hörn och en stor gräsmatta. Cottage Gardens att vara lätt att underhålla när du är borta under långa perioder och när det finns, måste det vara lätt att underhålla. Stora landsbygden trädgårdar rinner ut i naturen och vill bli en del av de lantliga omgivningarna och inte som en konstig ön.

Romantisk eller minimalistisk.
Vad gör trädgårdsarkitekt arbete spännande, säger Anne Marie, är att varje trädgård är en helt ny uppgift med nya familjer med nya behov. Vissa älskar den romantiska trädgården med mjuka slingrande former som stör in och ut mellan varandra med frodiga, blommande sängar. Andra föredrar en minimalistisk trädgård med karaktäristisk, rena linjer som arbetar med varandra, vilket skapar ett underbart lugn och tydlig design. Färgen valet är det stor skillnad om du vill ljus pastellfärger som tyst glider in i varandra – bryts av låg kontrast, eller om man är den intensiva rosa, röda och mörka lila färger. Andra vill de gyllene flammande färger. Och det finns växter som kan uppfylla alla önskemål.

Material.
En trädgård plan kan innefatta bildande av nya terrasser och fråga, vegetabiliska trädgård, lekplats etc. Hur är den vackraste och lättast att ordna sin köksträdgård eller krydderurtebede? Vilken bedkanter måste välja, och vad vackra mönster kan bygga sina odlingslådor i, så köksträdgård eller krydderurtebedene visas som en trevlig och ganska rum i trädgården tittar på hela året? Det är bara vackra och samtidigt mycket hanterbart, dela sin köksträdgård i odlingslådor i stället för det som är bara ett stort område med schaktmassor. Med bedkanter kan göra en fin mönster där odlingslådorna ingriper och ut mellan varandra, varvid köksträdgård kommer att vara vacker och dekorativ att titta på hela året. I odlingslådorna har avslöjat en spännande “stigar och du kan öppna upp en liten sitt mellan alla sina odlingslådor. När köksträdgården är uppdelad blir tydligare att anläggningen med olika örter på sitt eget territorium, och omsorg blir mycket lättare att förbise. Jag rekommenderar ofta webshop Land odlingslådor som bedkanter. Med dessa växtlådor i järn med rostiga ytan eller galvaniserat, jag har många typer att välja mellan.

Lämna en kommentar