Jeannies nya bärträdgård

den 10 juni 2024 - LandGarden

Nyligen har Jeannie fått ett spännande tillskott till sin trädgård: Land Classic odlingslådor. Dessa vackra och funktionella odlingslådor har inte bara lagt till struktur och estetik till trädgården, utan också skapat en fantastisk möjlighet för Jeannie och hennes barn att odla sina egna bär.

Artikeln fortsätter under bilden

En dröm om blåbär, hallon och jordgubbar

Jeannie har alltid drömt om att ha en trädgård fylld med läckra, färska bär, och nu har den drömmen blivit verklighet. I hennes nya odlingslådor har hon planterat både blåbär, hallon och jordgubbar. Odlingslådorna ger de perfekta förutsättningarna för bärväxterna, eftersom de håller jorden lös och väldränerad, vilket är viktigt för att säkerställa friska växter och en god skörd.

Blåbärsbuskarna, med sina mörkgröna blad och små vita blommor, står vackert mot det alu grå galvaniserade odlingslåda. Jordgubbsplantorna, med sina livliga gröna blad och små, delikata blommor, breder ut sig frodigt och lovar en riklig skörd av söta, saftiga jordgubbar.

En gemensam familjeaktivitet

Något av det bästa med Jeannies nya trädgård är hur den har skapat en ny gemensam aktivitet för hela familjen. Varje dag tar Jeannie och barnen en tur ut till odlingslådorna för att se hur deras växter växer. De lär sig om hur man sköter växterna, vattnar dem och skyddar dem mot skadedjur. Barnen älskar att upptäcka nya blommor och bär som dyker upp, och det är ett fantastiskt sätt att lära dem om naturens underverk.

Jeannie och barnen har också hittat på små projekt runt odlingslådorna. De har byggt små fågelholkar för att locka till sig fåglar som kan hjälpa till att hålla insekter borta. De har också planterat blommor runt odlingslådorna för att locka bin och fjärilar, vilket bidrar till pollineringen av bärväxterna.

Glädjen i egen skörd

Det är något alldeles särskilt med att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka färska bär direkt från plantan. Jeannie och barnen njuter redan av frukterna av sitt arbete, och de ser fram emot att de första blåbären och jordgubbarna ska bli tillräckligt mogna för att ätas. Varje dag bjuder på nya överraskningar och spänning när de ser hur mycket deras växter har vuxit.

Jeannies nya trädgård är inte bara en plats för odling av bär, utan också en plats för gemenskap, lärande och glädje. De nya Land Classic odlingslådorna har inte bara gjort trädgården vackrare, utan också skapat en plats där familjen kan samlas och njuta av naturens gåvor tillsammans. Det är en underbar upplevelse för både stora och små.

bärträdgården i odlingslådor

Hör Jeannie berätta om familjens nya bärträdgård