Odlingslådor och blomlådor i prisbelönt design

År 2023 kan Land fira sin 20-års födelsedag. I februari 2003 visade vi för första gången våra odlingslådor på Formland-mässan i Danmark, där vi fick det fina Formland-priset för en ny och innovativ produkt. Juryn hade aldrig tidigare sett en odlingslåda i järn, som kan monteras utan verktyg och som kan monteras i många olika former. Odlingslådorna är underhållsfria och giftfria. Sidorna kan monteras till den klassiska kvadratiska odlingslådan, till trianglar, hexagoner och stora rektangulära odlingslådor. Ny starkare kvalitet förlänger lådornas livslängde. Kan staplas med flera skikt – höjden är 25 cm och 40 cm på planteringskärl.

Land plantekasser i prisbelønnet design

De enskilda produkterna är utformade i cortenplåt och galvaniserat stål. Järn rostar och få en fin retro-look, medan modeller i galvaniserat stål verkar mer modern. Konstruktionen är enkel och användbar. Om du vill göra något spännande, kan flera odlingslådor placeras ovanpå varandra som pelare eller pyramider. Om du är kreativ kan du skapa unika lösningar, som är vackra året runt. Alla produkter från LandGarden.se har konstruerats och tillverkas i Danmark.

Mest populära

Odlingslådor är våra mest populära och bäst säljande produkter. Konstruktionen är enkel och funktionell. Modellerna är tillverkade i järn och galvaniserat stål. Odlingslåda båda placerade längs väggarna, fritt eller i kluster. Det är också möjligt att stapla dem på olika nivåer. Odlingslåda är idealiska för inredning av olika typer av gröna växter, blommor, buskar och träd. Det finns flera olika modeller, fyrkantiga, avlånga och extra stora. Odlingslåda kan också med fördel användas för en mer praktisk utformning av köksträdgården.

Klassiska balkonglådor

Dessa balkonglådor är annorlunda, eftersom de är utformade tackjärn (rosta) och galvaniserat stål. Balkonglådorna finns i många former, samt med bottenplatta i plast eller på hjul. De är lämpliga för de platser där det finns så mycket utrymme, men ändå vill ha lite trevligt att titta på. Lådorna kan användas för att plantera allt från vilda blommor och små buskar till örter och baljväxter. De lådorna passar där vanliga balkonglådor inte gör, t.ex. exstra långa balkonglådor.

Odlingslåda på hjul

Odlingslåda på hjul är lämpliga för utomhusbruk där det kanske inte så mycket utrymme, och som ibland kan vara nödvändigt att flytta saker lite runt. Lådorna är utformad i järn och galvaniserat stål. Använd dem till blommor, buskar, träd, eller som ett komplement till köksträdgården. Odlingslåda på hjul om du vill flytta dina odlingslådor eller behöver flexibla odlingslådor till att vara mobil.

Odlingslåda med snigelstaket

Snigelstaket också känd som snigelkanter, är ganska enkel liten staket mot mordarsnigel. Det är möjligt att köpa paket som innefattar en odlingslåda med matchande snigelstaket, liksom att köpa separata snigelstaket för odlingslådor. Kom ihåg att köpa hörnskydd, om barn i trädgården – det skär de inte på skarpa hörn. Snigelstaket finns i både tackjärn och galvaniserat stål. Odlingslåda med snigelstaket tar upp kampen mot sniglar och skydda växterna mot den spanska mordarsnigel.

Planteringskärl

Med dessa vackra planteringskärl kan du verkligen få en fin och elegant trädgårds. Plantera dem med vackra blommor och bärbuskar. Planteringskärl finns både med och utan botten och ben så att de kan stå i trädgården och på terrassen. Det är även möjligt att köpa en smart bänk som kan sitta mellan två planters. Observera att planteringskärl endast tillgänglig form av tackjärn. De är 3 mm tjock och finns i Cortenstål og höggalvaniserad Magnelis. Mahognybänk finns i längderna 58cm och 118cm. Vacker i stadsrummet eller den perfekta trädgården.

Odlingslådaset och extra långa odlingslådor

Odlingslåda på ben finns i både tackjärn och galvaniserat stål, och har en höjd av 75 cm, vilket garanterar en bra arbetshöjd, där man inte behöver böja sig ner. Bedene är även lämplig för rullstol. Den vackra set utformade landskapsarkitekt av Lisbeth Hviid, och kommer säkert att ta hand riktigt bra både med blommor, enkla gröna växter, små buskar och lummiga citrusträd. Margueritten och pyramiden är ute efter att sätta i en gårdsplanen. Alla modellet finns i järn och galvaniserat stål. Extra långa odlingslådor är odlingslådor med längder från 3m – 10m, men praktiskt taget oändlig. De är lämpliga längs ett staket, eller en vägg – där du kan använda maximalt. Låt dem individuellt, ställ dem tillsammans eller på olika nivåer, eftersom de kan staplas. Modellerna finns i järn och galvaniserat stål riktar 3-10 meter per 80 cm eller 120 längder cm sida.

Tillbehör till gör det själv

Gör det själv är populärt bland trädgårdsfolk. Trädgårdens blomlådor kan tillverkas av trä, sten eller en hög jord. Med Land Odlingslådor sparar du både tid och pengar jämfört med de besvärliga och mindre hållbara “gör-det-själv”-lösningarna, och så blir resultatet vackert att se på! Alla reservdelar för att göra din egen personliga låda. Gör det så bred och långt du vill. Sätt en bottenplatta och kanske ett par hjul på, så det kan stå på terrassen. Komponentdelarna kan också användas för tillverkning av balkonglådor.

Om Land Odlingslåda

Land Odlingslåda startade för 19 år sedan i gamla mejeriet i Brande med en bra idé att skapa vackra odlingslådor som var lätt att montera och kan användas för prydnads och grönsaksland. Delad av allt vi gör är en önskan om en fast produkt i form av tradition och design förståelse för låg kvalitet.

En fördel med odlingslådor är att jorden snabbt blir varm och samtidigt mer porös, eftersom du inte trampar på jorden i en odlingslåda. Det gör samtidigt att växterna kan stå tätare, de växer snabbare, och du behöver inte böja dig så långt ner. När man använder blomsterlådor i trädgården är det möjligt att dela upp trädgården i små rum med stigar mellan dem. En avdelning med örter och en avdelning med grönsaker är självskrivet. Köksträdgården blir lättare att överskåda med olika plantor i egna avdelningar, och det gör att underhållet blir mycket lättare.