Bærdrømme

[Bildtext id=”attachment_234″ align=”alignleft” width=”100″ caption=”Garden Projekt”] [/bildtext]

Wear är enligt min mening en av de trevligaste man kan ha i trädgården. Så jag har gott om bærdrømme för tilldelning. Visserligen var jag tvungen att ta bort en del av de vilda brombær- och hallon vinstockar att göra plats för andra grödor, men någon har fått stå. Och det första jag planterade även i koloniala trädgård, var jordgubbar sticklingar. De sticklingar planterades i en odlingslåda, så växterna är lätt att komma till från båda sidor, och nya sticklingar från att sprida sig vilt i alla riktningar. Fina röda bär, var det på sommaren.

Jordgubbar sticklingar jag fick från min far, som år efter år har tagit nya sticklingar av jordgubbsplantor, som i sin tur var sticklingar av växter var sticklingar av andra växter, etc .. – hela vägen tillbaka till jordgubbsplantor i min mormors trädgård. Trädgården var min mormors stolthet, och hon var i ständig rivalitet med sin bror för att ha de bästa jordgubbar. En del av jordgubbarna var uppenbarligen ätas färska, men många hamnade i jordgubbs gröt och jordgubbar kakor som var ett återkommande inslag, när min mormor inbjuden till middag. Sorten valdes sedan – den klassiska syltebær Senga Sengana. De är relativt små, och utbytet är inte så stor, men de har en vacker, djupröd färg och massor av smak!

En liten odlingslåda med jordgubbar i koloniala trädgård rader men jag har bestämt. Jag tänker därför att ställa in en ny serie av växtlådor längs västra sidan av huset tilldelning våren. Denna gång Senga Sengana anläggningar kompletteras med en modern, holländska svart, polka. Det ger många och stora bär som är både dekorativa och mycket välsmakande. Havenyt.dk har en fin inlägg om jordgubbssorter och tricks för odling. Se här .

Jag har också planer på att plantera vinbär och krusbärsbuskar under våren för att hålla svarta vinbär, hallon och björnbär med företag – mmm!

bærdrømme

Men tyvärr, det ligger en lång plantetid och ännu längre, till mogna bär kan avnjutas nyplockade. Lyckligtvis några bærdrømme agerade också i mitten av vintern. Havtorn är lösenordet … Läs mer här .

Lämna en kommentar