En säng med perenna ätliga växter på terrassen

I det här inlägget, besökte vi en av de många danskar som har odlingslådor ur landet. Vi besöker Kirstine Hagen Thomasen som är bibliotekarie och bloggare. Kirstine bor i Buddinge med sin flickvän och deras barn. Det är där fastighetsregistret de har sin odlingslåda.

Kirstine har valt en klassisk odlingslåda i rost, eftersom hon älskar den rustika utseendet på rostiga sidorna ger. Modellen är extra lång odlingslåda kan du se här . odlingslåda står på terrassen, som en slutsats och ett hinder för deras lilla pojke Axel faller över kanten på den upphöjda terrassen.


Ätbara perenner är vägen framåt

På Kirstine det var viktigt att växterna i den odlingslådan är ätbart. När Kirstine har också en tilldelning, hon vill inte att odlingslåda bör kräva för mycket att hålla. Kirstine har därför valt perenna ätliga växter som salvia, rosmarin, lavendel, indisk mynta, Sand senap, oregano, timjan, Winter Sar, perenn grönkål och flera av lök. Hon vill säng bör ta hand om sig själva och ge henne örter året runt.

Kirstine inte byta ut växterna här hösten och vintern som orsakar säng som är tillåten att se ut som den nu gör. Salvia, timjan och vinter salta är ändå trevligt och grönt i sängen och ger liv i trädgården.

För upptagen trädgårdsmästare som har ett krävande arbete eller som har små barn (eller kanske till och med båda), är det ett bra sätt att ha odlingslådor på. Bedene kan i en stor del av året ta hand om sig själva, de kräver lite vatten och lite gödsel och lite ogräsrensning tills växterna har spridit sig väl. Perenna grönsaker och örter är också några av de mest tillfredsställande att ha i trädgården eftersom du kan skörda större delen av året utan att ha gjort en hel del för det.

Vill du visa dina odlingslådor och berätta lite om vad du har planterat i dem och varför, skriv ett mail till lotte@landgarden.se.

& Nbsp;

& Nbsp;

Lämna en kommentar