Ge din med en tjuvstart med odlingslådor

Det kan vara svårt att föreställa sig, när trädgården är täckt med snö, men våren precis runt hörnet, och med odlingslådor, kan du ge dina örter för att en tidig växtsäsong.

[Bildtext id=”attachment_7966″ align=”alignnone” width=”980″] Mobile växtlådor i trädgården på en vinter i norra Jylland snö lyser upp i trädgården på en vinterdag, men innan länge, våren solen skina och värma upp jorden i odlingslådorna upp. [/caption ]

odlingslådor i vinterkläder

Även om det kan våren verka långt borta, det är inte så illa med lite snö i trädgården. Det lyser på en mörk vinterdag, och ett täcke av snö skyddar växterna mot frost. I krukor, odlingslådor och växtlådor kan plantera rötter är mottagliga för vintern frost. Ett isolerande skikt av snö kan vara fördelaktigt. Finns det så mycket snö att skydda mot kyla, kan man täcka sina växtbehållare och krukor med lite gran grenar eller liknande. Klipp till exempel grenar av din begagnade julgran efter jul och använda dem.

False starten av fjäder örter

Medan jorden i krukor och odlingslådor kyls lite snabbare i vintern är det i sin tur för snabbt värmas upp på våren. Solens strålar är inte exklusivt till marknivå, men också burk eller odlingslåda sidor. Den tidiga uppvärmda jorden ger växterna ett försprång, och dig en chans att skörda fjäder gröna örter strax innan grannen … grödor som persilja och rädisor kan lyckas odla även i början av våren. Vårklynne är som namnet antyder också en av de mycket tidiga grödor. Så din vårklynne i september-oktober, och du kan göra ditt eget hem odlade sallad med skarpa gröna blad i mars.

[Bildtext id=”attachment_7964″ align=”alignnone” width=”980″] växt~~POS=TRUNC boxar ger gröna skott, t ex lamm sallad och spenat till en tidig vår, så att du kan skörda dina gröna örter lite tidigare. Små groddar av lamm sallat och spenat redo att gå när våren kommer. Vi sådde i september och satsa på en tidig skörd när vintern förlorar sitt grepp. Denna bild togs på det nya året, innan snön lägger ett skyddande täcke över plantorna. [/Caption]

Haven call – det är precis på väg att komma igång innan grannen dig till stansen;)

Lämna en kommentar