Hur man odlar gurkor dig!

Det finns många som tror att gurkor är en tråkig grönsaker utan substans – “Det är 90% vatten” man hör ofta. Och ja – gurka kanske inte de alla grönsaker som smakar av de flesta, eller göra det mesta av att vara sig själv, men en helt nyplockade tätt gurka nu inte behöver nysa på!

Gurkor är några värmekrävande, och därför är det bara i april och maj för att börja såga dem, de kan inte förrän rör sig i växthuset runt konstitutionen. Det finns några sorter som lämpar sig för odling i det fria, men de allra flesta gurkorna behöver en varm miljö i en vinterträdgård eller växthus.

Om du vill odla dina egna gurkor helt från frö, så du måste så frön i små krukor i april eller maj Fröna gror snabbt, det tar ofta inte mer än 3-5 dagar. Det har några anständiga kamrater som kommer ut ur marken! Fröna måste gro vid höga temperaturer såsom mellan 20 till 25 grader. När fröna har grott, bör anläggningen vara så ljust som möjligt och vid lägre temperaturer – annars växten gänglig och smal.

Gurkor är inte särskilt älskar att bli planterade deras rötter är mycket känslig. Därför kan det vara en god idé att använda torv krukor eller andra komposterbara krukor. Gurkor bör planterade några gånger innan de är redo för växthuset. De måste hållas fuktig och trädgård gödsel regelbundet.


De gurkor förflyttas i växthuset

De gurkor är redo att gå i växthuset runt konstitutionen. Om du planterar ut dem mycket före juni, finns det stor risk att de får kalla skador och antingen dö eller bli kraftigt retarderad tillväxt. När gurkorna älskar varmt det är viktigt att placera dem där de får mest solen.

kapilærkasseskjulere som kan försköna fula lådor.

Land Raised Bed Plus kapilærkasse döljer med lock i galvaniserat järn

Lämna en kommentar