Juli i trädgården

[Bildtext id=”attachment_1053″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Garden Kalender”] < img class="full-size image-WP-1053" style="border: 0px;" title="juli det trädgårds" src="https://www.landgarden.se/media/Juli-i-haven.png" alt="juli i trädgården" width="100" height="100"/> [/bildtext]

Det var sommar semester, och det betyder att den viktigaste uppgiften i trädgården är att njuta av det! Men naturligtvis är det inte helt förbjudet att ta trädgårdshandskar på. Det finns gott om aktiviteter att roa sig i trädgården i juli – både när man ska skörda sommar grödor, när man ska plockas och skär av de många blommor och när växterna måste vårdas i sommarvärmen.


  • Det roliga först: Trädgården är full av grödor som det är precis på väg att skörda: The Last jordgubbar, körsbär, svarta vinbär och de första hallon och björnbär bör avnjutas till fullo. Detsamma måste morötter, ärtor, massor av sallad och örter, lök och mycket mer. Jag kan leva på sallader och färskpotatis i denna tid!

  • En av de viktigaste uppgifterna för juli trädgård är att skydda växter mot sommarvärmen och torka – åtminstone om vädret är så somrigt, hoppas jag. Uthyrningsvattenkanon enhet för timmar är bara en riktigt dålig lösning, både för miljön, vattenförsörjning och plånbok. I stället är det en bra idé att hålla jorden lös runt växterna, så regn kan tränga ner till rötterna och göra så mycket vinst som möjligt. I växthuset jag inte kommer klara av vattnet, och krukor och upphöjda beds”ll har också en kanna vatten då och då, eftersom de snabbt torka ut. Burkar och mobila odlingslådor kan också vara användbar flyttas något i skuggan om det är mycket torr. Där det är nödvändigt att vatten, är det bäst att göra det på natten så att vattnet inte avdunstar omedelbart, men har hela natten för att tränga igenom. Jag samlar också regnvatten från trädgården hus tak i ett fåtal stora fat. Genom att börja använda den, jag inte belasta vattenförsörjning och ge växterna en köldchock av det kalla vattnet från kranen.

  • regn kan ju också släppa några bitar av i juli, och en bra tid att ogräs är bara efter en dusch. Vattnet mjukar upp marken och gör det lättare att få ogräs upp med rötterna. Jag har inte varit så flitig med ogräsrensning så många av mina grannar i trädgården föreningen, så jag hoppas snart till en liten regnskur, som kan luckra upp jorden upp. Efter ogräsrensning återkomst sommaren med torkan – gro sedan nya ogräs inte lätt visas
  • .

  • Det måste trimmas. Förr i tiden de alltid sagt att säkringar bör klippas före midsommar. Men jag har fått höra att om du väntar tills juli månad undviker häcken var att sätta en fullständig vapen nya skott igen under hösten. Rådet testar jag år. Så det kommer förhoppningsvis inte behöva skära igen den här säsongen.

  • Rosorna är verkligen vackert här i juli, men de är krävande och blommor bäst om de befruktas minst två gånger per säsong. Juli är det dags för den sista befruktning av både blommor och grönsaker i trädgården, så jag köpte en ny påse med gödsel.

  • För att förlänga rosor och andra blommande blommor, är det också en bra idé att klippa vissna blommor. På rosor snittblommor tillsammans med en liten bit av stammen och den närmaste två løvstilke. Tar bort en mindre, kommer det inte att bli en ny blomma. Om du tar bort mer tar det längre tid innan den nya blomman kommer. Jag klarar inte att ta bort vissna blommor varje dag, men oftare desto bättre.

  • jordgubbar är på god väg, inte bara för att leverera söta, röda bär, men också att sätta sticklingar. Juli är en bra tid att ta några sticklingar från och sätta i krukor för sig själva, som sedan kan tas om hand väl och vattnas ordentligt innan de planteras ut i de nya jordgubbsraderna cirka 1 augusti. Genom att plantera dem i krukor först säkerställa lite mer utrymme att sprida innan transplantation. Jag vill framföra mitt område av jordgubbar i trädgården, så jag måste ta många sticklingar från, men det är i alla fall bättre att förnya jordgubbsplantor regelbundet genom nya anläggningar eller sticklingar från den gamla. De nya växter och plantor inte bör planteras på samma plats som den gamla, men flyttade till en ny plats, samtidigt som något skiljer sig från den gamla platsen under några år. Det är det bästa skyddet mot överföring av växtsjukdomar.

  • Mina två äppelträd kan inte leverera mogen frukt ännu, men jag kan inte vänta tills jag kan sätta tänderna i den första äpple från trädgården. Jag tillhör dem som tycker att det är oerhört svårt att smutta några av de omogna frukter av att tunna ut – ju fler äpplen desto bättre! Men jag ju vet att det kan vara nödvändigt för att undvika att grenarna sönder. Gallring ger också mer ljus och luft till den återstående frukten att mogna in. Fruktträd kastar naturlig del frukt under juni månad. Hängande frukter fortfarande mycket nära i mitten av juli bör trädet har en skakig resa. Hjälper inte tillräckligt, måste det kvävas. Jag brukar börja med äpplena, men det har skorv eller dåligt placerad i förhållande till ljus.


Med färska jordgubbar på plattan och utsikterna till mer mogna frukter framåt: Very good juli i trädgården!

ro

Lämna en kommentar