Juni i trädgården

[Bildtext id=”attachment_1040″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Garden Kalender”] < img class="full-size image-WP-1040" style="border: 0pt none;" title="juni på trädgårds" src="https://www.landgarden.se/media/Juni-i-haven.png" alt="juni i trädgården" width="100" height="100"/> [/bildtext]

Sedan var det sommar!

I juni början av våren insatser gradvis bär frukt i form av vackra sommar grödor. Sådd säsongen är ännu inte helt över, men de flesta växter gro dåligt i de varmaste sommarmånaderna, så det är sista chansen.


  • Tillbaka i april Jag sådde mycket spenat, sallad och örter i odlingslådorna i trädgården. Den tippar framåt nu, och jag har redan tjänat flera stora skålar av färsk sallat och spenat till de tidiga sommaren grillar. För att utnyttja utrymmet i mina odlingslådor så mycket som möjligt, har jag försökt att beså spenat och sallad rader extra nära i år och det har gått strålande. Med endast ca 10 cm mellan raderna Jag har en tät växttäcke, som också kväver ogräs som kan vara – perfekt! Jag börjar med att plocka lätt anbuds blad och sedan låta växterna växer lite mer innan jag skörda hela vägen ner när växterna börjar blomma och sluta sätta nya blad. De första raderna skördas nu, så jag kan uppnå detta som ett lag mer, eftersom kan vara klar inom några veckor. Då måste spenat odling ta en paus tills sensommaren när jag förhoppningsvis hinner att så och skörda ännu en gång.

  • jordgubbsplantor blommar löst, och om allt går bra, kan det komma till färska jordgubbar med grädde i mitten eller slutet av månaden. Världens bästa dessert!

  • I växthuset börjar tomat och chili anläggningar för allvar ta itu med. De kommer att kopplas upp så att de inte välter och bryta, och tomater måste ha kläm sidoskott förbi. Både chili och tomater blommande redan och de första små gröna tomater har börjat bildas. Om några veckor, den första ätit, jag hoppas.

  • växter jag har grott i växthuset att planteras ut. Detta gäller både majs och olika bönor som så småningom behöver mer utrymme att sprida vidare.

  • Vissa böner Jag har inte grodda. De måste också sås nu direkt utomhus. Bönor som värme, men å andra sidan, de lyckas också att gro och växa innan sommaren är slut. Den torra bönor indränkt i vatten för en halv till en hel dag innan sådd – så gror bättre. Pole bönor behöver något att klättra. Jag såg min i odlingslådor med spaljéer. Det är inte bara praktiskt utan också dekorativa. Bush bönor är lättare att hantera eftersom de inte har något att klättra på. I gengäld är de också mindre dekorativa.

  • Jag lyckades aldrig forspire squash, men jag kan bara nå det såg dem nu i det fria. De skjuter lyckligtvis snabbt – särskilt grön -. Och kan mycket väl nå att växa, även om de sås lite sent
  • grott växter hem från fönsterramen är successivt flyttas ut från växthuset och trädgården. Det betyder att jag kan förhoppningsvis se fram emot både aubergine, kronärtskockor och mycket mer under sommaren.

  • Potatisen, som grundades i april, har alla lämnat topp och måste vara hyppet. Den första kan skördas i slutet av månaden – mmm …

Bra sommar i trädgården!

jordgubb

Lämna en kommentar