Lavendelskorpor

Ingredienser: 100g sötmandel, 100g smör, 1 1/2 dl socker, knappt 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 1 ägg, 2 msk hackade lavendelblommor.

Gör så här: Hacka mandeln grovt. Vispa det rumsvarma smöret och sockret till en porös smet med hjälp av en elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta in i smeten tillsammans med ägg, mandel och lavendel. Rulla degen i 6 längder som är lika långa som kortsidan på en plåt. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Placera ut 3 längder per plåt. Platta ut längderna lite med handen. Grädda skorporna i mitten av ugnen i 15-20 min i 180 grader. Låt svalna i 10 minuter. Skär ut centimetertjocka skorpor och grädda snittytorna i 15 minuter.

Lämna en kommentar

Spara och dela varukorg
Din varukorg kommer att sparas och du kommer att få en länk. Du, eller någon med länken kan använda den för att hämta din varukorg när som helst.
Back Spara och dela varukorg
Din varukorg kommer att sparas med produktbilder och information, och vagn summor. Sedan skicka den till dig själv eller en vän, med en länk för att hämta den när som helst.
Your cart email sent successfully :)