Ingredienser: 100g sötmandel, 100g smör, 1 1/2 dl socker, knappt 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 1 ägg, 2 msk hackade lavendelblommor.
Gör så här: Hacka mandeln grovt. Vispa det rumsvarma smöret och sockret till en porös smet med hjälp av en elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta in i smeten tillsammans med ägg, mandel och lavendel. Rulla degen i 6 längder som är lika långa som kortsidan på en plåt. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Placera ut 3 längder per plåt. Platta ut längderna lite med handen. Grädda skorporna i mitten av ugnen i 15-20 min i 180 grader. Låt svalna i 10 minuter. Skär ut centimetertjocka skorpor och grädda snittytorna i 15 minuter.