Sommar i trädgården

[Bildtext id=”attachment_230″ align=”alignleft” width=”100″ bildtext=”Garden Kalender”] har kalendern [/bildtext]

Sommaren börjar den 1 augusti! Jag har hela juni och juli regn sade till mina kolleger som har gått iväg till semester med grått väder. Medan jag har arbetat mot den stora deadline på jobbet, jag nämligen inte haft tid att semester eller gå in i trädgården förrän efter den 31 juli. Och Gud (eller vem det är som bestämmer vädret) måste ha trott att jag och min ha förtjänat lite solsken, för mina meteorologiska prognoser var för en gångs skull vara korrekt. Som en bonus kom min flitiga familj att besöka, och efter ungefär en vecka, är trädgården omvandlas. Inga fler meter höga ogräs! Inga fler frivilliga högar av jord runt hörnen! Nästan lika många sniglar och kålsommerfuglelarver som äter bort allt grönt …


  • Butterflies larver har faktiskt visat sig vara en större olägenhet än mördarsniglar i sommar. Jag har tidigare försökt att få larver i min kål, men eftersom jag inte hade sått kål i år, det gjorde jag inte förvänta sig några större problem på den fronten. Vad jag hade förbi var att larverna angriper också växter i Nightshade familjen – inklusive både potatis och tomater. Växthuset är fortfarande bara på ritbordet, så mina långa rader av tomatplantor är fria på gården. Kanske har det väckt kålsommerfuglene. I vilket fall som helst en armé av larver tuggade bort tills jag äntligen tid att undersöka vad det var som hade genomborrat alla nedre bladen och många av tomater. Nu har jag försökt mig med insamling och förstöring metod, men om problemet kvarstår, jag försöker med bekämpningsmedlet, köpte jag för min kålväxter förra året. Den består helt enkelt av jordbakterier som är ofarlig för de flesta, men inte för larverna, och det bör vara godkända för ekologisk odling. Åtminstone jag köpte den från en ekolog.

  • Mördarsnigel har lyckligtvis stannade på norra och västra sidan av huset där jag inte har haft några ätbara grödor, men jag måste se till att vara på dem också i slutet av sommaren och hösten för att hindra dem från att sprida sig till snart skörda mogna grödor på gården i söder. Tanken är att fånga dem innan de blir stora nog att lägga ägg för nästa års snigel pesten. Man kan också gå till uppenbar ägg-läggning och omedelbart samla ägg. Är självklara platser till exempel med täta perenner, stenhögar eller staplar brinnande, som är mörk och fuktig för det mesta.

  • I gården i öster, har vi under vintern och våren tog bort en hel del stora buskar, grävde genom jorden och hällde några bra läsning kompost från återvinning på. Allt för att göra klart för gräset. Vi saknade bara att vissa bra regnskurar skulle få mark att sjunka något på plats efter grävningsarbete, så vi kunde schakta ordentligt innan sådd. Bra regn har vi givetvis inte saknats, så förra veckan fick vi äntligen planat. Jag gick med små täta steg hela tomten genom att stänga alla de mjuka hål där jorden inte hade packade efter att gräva igenom. Efter spänd vi Kablar ut till nivå efter. Det viktiga var att undvika hål där regnvatten samlar in och ger en liten minskning från huset, så att vi inte överbelastning dräneras runt källaren när det finns kraftiga skyfall – som vi fick i början av juli. På lördagen undertecknade väderprognos så att perfekt väder för nya sått gräs: spricker ungefär varannan dag och solen och värmen i mellan. Jag spridda fröna för hand – först i en riktning och sedan den andra – stänkte gräsmatta gödningsmedel, och slet enkelt med en kratta. Nu ser jag fram emot att klippa gräsmattan första gången. Det ska helst vänta tills gräset är 6-8 cm hög, och de första gångerna det ska bara skäras lätt. Men jag njuta av lukt och synen av den magnifika färska ljust grönt gräs mattan!

  • Jag måste också fortsätta att njuta av åsynen av min rabatt, som har varit ett stort nöje för många timmar framför datorskärmen vid sommarens långa dagar. Sängen är taktiskt placerad så att den kan ses från de flesta rummen i huset, och inte minst från skrivbordet i vardagsrummet. Den består i huvudsak av en mer eller mindre slumpmässiga blandning av perenner och sommarblommor i olika färger och höjder, men slutade med en tät och frodig mycket avseende särskilt rosa, orange och gula blommor, som faktiskt kompletterar varandra förvånansvärt bra. Vissa perenner bör definitivt flyttas till nästa år, då jag inte hade helt behärskar höjder och färger i förväg, men grundprincipen måste upprätthållas: varma och glada färger i en opretentiös blandning. Även nästa år, blommorna planterade och sått nära, så ogräset hålls nere, och helhetsintrycket är överväldigande och frodig.

  • Annars jag först och främst skörda nästa månad. Den första tomater, gurka och squash äts och majs har satt kolvar dock måste växa och mogna lite längre. Jag ser fram emot min “majs”, som med sin majs i många färger bör vara en festlig syn. Jag hoppas bara att de också smaka bra. Och så jag ser fram emot att fylla mig med tomater larver Saver: solmogna tomater, lite färsk mozzarella, basilika, olivolja, en god vinäger och lite salt och peppar – mmm
  • Från slutet av augusti, såg jag åter spenat och sallat, så det kan skördas i början av hösten. Vinter sallader som cikoria och fält sallad bör också sås nu, och flera typer av kål kan med fördel sås i slutet av sommaren eller hösten för att säkerställa en tidig skörd nästa år. Jag måste ha tittat lite i min trädgård böcker och min säd butiken, så jag kan använda de kala fläckarna där sommarens sallader och örter redan skördade.


Efter en lång sommar med mulen himmel och inomhus arbete, haft sensommaren utomhus!

Jag har samlat några bilder från augusti trädgård …

sommarträdgård

Lämna en kommentar